söndag 18 december 2016

Miqros Julkalender 2016, lucka 18 - Lägga föremål i låda

Den här luckan är en utveckling av lucka 10 men här ska hunden inte ge föremålet till dig utan lägga det i en låda, burk eller på annat ställe som du bestämmer. Denna låda får naturligtvis inte stå under din hand utan hunden ska medvetet lägga föremålet i lådan. Här ska det bli spännande vad ni kan tänkas hitta på för varianter. Jag försöker ge några exempel på annorlunda varianter med Miqro för att se om ni kan hitta på ännu fler. 

Förutsättningen är så klart att hunden kan hämta ett föremål, se lucka 10. För att få hunden att lägga föremålet på ett specifikt ställe kanske du behöver använda din fantasi men jag ska ge några tips. Ett förslag är att peka var hunden ska lägga föremålet. Vissa hundar förstår det. Annars kan du ha en låda stå under din hand och sen ta bort handen successivt tills hunden förstår att den ska lägga saken i lådan. Prova vad som funkar för er. 

Lägg upp din video som kommentar här under eller lägg den på rätt ställe i Facebook-gruppen. Du har till den 31 december på dig att lägga upp din video.

LYCKA TILL!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar