tisdag 13 december 2016

Miqros Julkalender 2016, lucka 13 - Backa upp

Nu ska ni få en riktig utmaning - att lära hunden att backa upp med bakbenen mot något, alternativt stå på händer med bakbenen i luften för den som vill det. 

Det här tricket bör man dela upp i många olika steg varav det första är att få hunden att förstå att den har en bakdel som den kan använda. Det kan man göra genom att få hunden att ställa sig med bakbenen på en target. När hunden förstår det börjar man bygga. Börja med att hunden ska backa upp på en bok, öka till två böcker, tre böcker osv. (går även att använda kuddar eller något annat som man kan öka höjden på successivt) Lägg böckerna mot en vägg och när hunden förstår att den ska backa upp mot böckerna börjar du lägga på kommando för att så småningom ta bort böckerna. Förhoppningsvis backar då hunden upp mot väggen istället för böckerna.

Jag har filmat några olika steg i vår inlärning av det här tricket som jag länkar till här och sedan lägger jag in filmen på det färdiga resultatet som är från i år. 
Både hund och katter har blivit aningens äldre sen vi höll på med det här :) 

Lägg upp din video som kommentar här under eller lägg den på rätt ställe i Facebook-gruppen. Du har till den 31 december på dig att lägga upp din video.

LYCKA TILL!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar