lördag 10 december 2016

Miqros Julkalender 2016, lucka 10 - Hämta föremål

Målet är att hunden ska hämta ett föremål och ge det till dig men sedan kan övningen så klart utvecklas i det oändliga. Du kan kasta föremålet eller ha föremålet liggandes en bit bort. Hunden kan hämta ett specifikt föremål bland många andra eller leta upp ett specifikt (gömt) föremål och hämta. Låt fantasin flöda :)

Steg 1 är så klart att lära hunden att vilja hålla i ett föremål. Vissa hundar har det naturligt och andra måste man lära. Vissa hundar kan man leka upp ett föremålsintresse på medan man för andra får använda klickerträning och shejping. Det är svårt att säga hur man generellt lär in detta då det är så olika från hund till hund. Skriv gärna här i gruppen om du kör fast och behöver tips. Steg 2 är sedan att hunden ska komma med föremålet till dig och då är det bra om du har något att byta med, exempelvis en godisbit så att hunden förstår att det är positivt att lämna föremålet till dig.

Lägg upp din video som kommentar här under eller lägg den på rätt ställe i Facebook-gruppen. Du har till den 31 december på dig att lägga upp din video.

LYCKA TILL!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar