onsdag 14 december 2016

Miqros Julkalender 2016, lucka 14 - Andra tassen

Den här luckan har en del av er redan tjuvstartat med. Vill ni ha "poäng" för både den här luckan och lucka 2 måste ni lägga upp en film här där hunden visar att den kan lyfta en tass i taget. Du ska också visa att du kan styra vilken tass hunden ska lyfta så att hunden inte bara har lärt sig att den först lyfter den ena och sen den andra. Hunden ska kunna lyfta tassarna i slumpvis ordning, alltså inte varannan gång. Om du väljer att ha kommando med ord eller gest spelar ingen roll men hunden ska lyfta tassarna flera gånger och, som sagt, inte i en förutsägbar ordning.

Inlärningen av det här tricket går till på samma sätt som med första tassen. Om hunden inte självmant lyfter sin tass, eller envisas med att lyfta den tass den redan kan, kan man lyfta lite på tassen för att hjälpa den, alternativt att kittla den lite på baksidan av benet kan funka som hjälp. Man kanske behöver lura hunden att krafsa för att få den att lyfta den andra tassen. Det är inte alltid så lätt som man kan tro.

Lägg upp din video som kommentar här under eller lägg den på rätt ställe i Facebook-gruppen. Du har till den 31 december på dig att lägga upp din video.

LYCKA TILL!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar