torsdag 15 december 2016

Miqros Julkalender 2016, lucka 15 - Skäms du?

Hunden ska se ut som att den skäms, hur det ser ut kan vara väldigt olika. En del sitter och lägger tassen över ögonen. Vissa ligger och lägger båda tassarna över nos och ögon. Det finns de som sitter fint och lägger tass/tassar över nosen. Miqro står upp, böjer ner huvudet och gömmer nosen lite försynt under tassen. Hur ser ditt skämmas ut? DET ska bli spännande att se :)

När vi lärde in att skämmas började jag med att sätta en tejpbit på nosen på Miqro. Då krafsade han med tassen på nosen för att få bort den. Det beteendet belönade jag. Sedan råkade det bli så att tejpbiten fastnade på tassen istället. Då tog han munnen och försökte ta bort tejpbiten. Det såg så gulligt ut så jag började belöna det istället. Då blev hans skämmas som på filmen. Tejpbit på nosen tror jag är det vanligaste sättet att lära in att skämmas men självklart kan man även belöna när hunden gör det spontant eller droppa en droppe vatten på nosryggen eller kanske kittla med nåt annat. Fler tankar på hur ni har lärt in det är alltid välkommet! 

Lägg upp din video som kommentar här under eller lägg den på rätt ställe i Facebook-gruppen. Du har till den 31 december på dig att lägga upp din video.

LYCKA TILL!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar