måndag 16 maj 2016

RLDN Ooo Jaguar James Ooseven

Vem har tjuvtränat med min hund? Helt plötsligt verkar det ha lossnat, inte bara på agilityn utan även på rallyn. Igår var vi till Sandviken för att tävla nybörjarklass i rallylydnad. Olga och Myzaq var anmälda så det var dessa hundar som fick följa med. Det var lite kyligt och lite blåsigt men solen tittade fram emellanåt och det kom ingen nederbörd som tur var. Myzaq verkade glad och hade hög svans när vi kom fram och jag fick en positiv känsla i kroppen. När jag såg första banan kände jag hopp. Det borde kunna bli godkänt om han bara håller ihop...

Myzaq hade startnummer 1 och när vi värmde upp var han laddad och spann fort runt :) Väl inne på banan var han väldigt fint med mig och hade fullt fokus i princip hela tiden. Det var mycket svängar och bakdelskontrollen är inte helt bra på honom så några minuspoäng blev det på det, plus att vi fick -10 för att han satte sig en extra gång när han skulle stå. Domarens kommentar "Jobba lite mer på bakdelskontrollen. Härlig och pepp matte, ser trevligt ut"

I andra rundan startade Myzaq sist och eftersom hela dagen hade gått var jag väldigt tveksam till att han skulle hålla ihop och orka köra en runda till. Han brukar ju bli så trött av att vara på tävlingar. Dessutom såg han så ledsen ut där han låg med sitt vintertäcke och väntade... Döm om min förvåning när han blev helt galen när jag tog av täcket. Han snurrade och bjöd in till lek och hade hur mycket energi som helst :) Han kanske börjar lära sig att slappna av mellan prestationerna på tävlingar nu :) Banan i sig verkade rolig och han borde klara alla momenten, om han bara fixade miljön och tävlingssituationen och hade lite ork kvar... Vi gick in på banan och jag hade en superfokuserad hund med mig som gick i en väldigt fin position och väntade på direktiv. På något ställe hörde han nåt en bit bort och höll på att tappa fokus men vi fick tillbaka det och kunde avsluta fint. Jag var väldigt nöjd med rundan och hoppades på vårt sista godkända resultat i nybörjarklassen. 

Vid prisutdelningen väntade jag på att få mitt protokoll och kände mig väldigt lättad när de under 70 poäng delats ut. Vi hade alltså fått godkänt :D Sen ropade de upp hund efter hund och Myzaqs namn kom inte förrän nästan på slutet. Vi kom på 4:e plats med 93 poäng!? Kommentaren från domaren löd "Superrunda! Raka sitt och snabba sitt så har du 100-rundan" Det var väl ingen dålig kommentar :D Och han var verkligen duktig! Jag är så nöjd och så glad med hans attityd under hela dagen! Jag blev till och med så till mig över att han fick två godkända resultat att jag glömde bort att han fick en titel. Myzaq kan numera titulera sig RLDN och kommer från och med nästa tävling tävla i fortsättningsklass :)
 

Olga då? Hur gick det för henne? Där hade jag inga som helst ambitioner. Jag menar, hon kan ju fortfarande inte så mycket utan fladdrar mest omkring. Målet med henne var att försöka ha mer kontakt med henne än jag hade förra veckan i Märsta. Vi har tränat en del på kontakt i andra miljöer, bland annat på agilitytävlingen i lördags men jag visste inte alls hur det skulle gå på tävling. Hon överraskade mig MASSOR och hade kontakt med mig i princip hela första rundan. Sen var det så klart några saker hon inte klarade av, som ligg (vilket hon inte kan) och stå, där hon satte sig en extra gång bara för att hon var så snabb men annars blev det inte alls så många minuspoäng faktiskt och döm om min förvåning när poängen slutade på 71?! Lilla Olga fick godkänt resultat! :) Under prisutdelningen fick hon dessutom domarens pris med motiveringen att hon var tävlingens gladaste hund och kommentaren i protokollet var " Man kan inte annat än att bli lycklig :) " 

I andra rundan var hon trött efter att ha grävt upp rötter i gräsmattan hela förmiddagen... Nästa gång ska hon få vila mer i buren för att bibehålla hennes ork men nu vet jag att inte ens Olga är outtröttlig :) Den andra rundan gick mer som jag hade förväntat mig både prestationsmässigt och poängmässigt. Hon var mer nosig och glömde bort att ha kontakt med mig. Dock har hon jättefin kontakt när hon väl har kontakt och hon är glad, hon vill och hon kämpar. Poängen där blev 45, vilket jag tycker är helt okej och kommentaren blev "Lika sprallig även nu. Jobba på kontakten så kommer det gå super!" 

 

Det känns bra att domaren ser samma saker som jag ser att vi behöver träna på. Det betyder ju att jag är på rätt väg. Olga behöver träna uthållighet och att hålla kontakten och Myzaq behöver träna bakdelskontroll framförallt. Det visste jag om redan innan och det kände jag under banorna så det var inga överraskningar precis men vi är på väg nu. Det kommer att bli bra med båda de här vovvarna. Jag ser fram emot fler tävlingar med dem :DInga kommentarer:

Skicka en kommentar