söndag 9 augusti 2015

Städpatrull på födelsedagskalas

Igår var vi på 30-årskalas. Jag vet inte hur många personer det var men det var nog ett 30-tal, varav jag kände två sen innan. Hundarna var med och när de kom ut gick de omkring och undersökte stället på olika sätt. Miqro lommade omkring i lugn takt och undersökte minsta vrå, Myzaq struttade som en yr höna och Macho undersökte det närmaste området innan han började fjäska för alla människor som var där. 

Alla människor fick var sin välkomstdrink i champagneglas av plast. Alla slängde inte sina glas när de druckit klart utan vissa ställde dom på altanen eller så, förmodligen för att de kanske tänkt fylla på men sedan glömt. Några drack öl och även tomma ölburkar hamnade på marken eller altangolvet för att inte vara ivägen. Städpatrullen Miqro startade genast sitt arbete. Saker som inte hör hemma på marken/golvet ska inte vara där tyckte han så han plockade upp plastglas och ölburkar på löpande band. Emellanåt hann han springa och tigga av de som hämtade mat också. Sedan tillbaka till arbetet och eftersom människorna tyckte att det var roligt att han hämtade saker uppmuntrade de honom genom att belöna honom med tjälknöl när han kom med grejer... 

PET-flaskor vet vi ju alla att de ska ligga ner på golvet och inte stå så Miqro puttade omkull alla PET-flaskor som stod på golvet och ställde någon upp den igen så var han där och puttade omkull... Ja han hade fullt upp hela kvällen med att städa efter slarviga gäster så han var ganska trött och mör när vi kom hem kan jag säga.

Han hann också med att få två tokryck och sprang runt huset i en hejdundande fart. De andra hundarna tittade först bara på honom innan de förvånat sprang efter.

Macho fokuserade på människorna. Han vandrade runt från knä till knä och charmade in sig hos de flesta och hos vissa satt han länge och njöt av sällskapet och uppmärksamheten. Myzaq då? Ja, han irrade mest runt och fick ingen ro. Han kom ibland och "tankade" hos mig men rörde sig mest hela tiden så han tyckte nog att det var skönt att komma hem till lugnet sen.

Det var en mycket trevlig fest med massor av nya människor. Miqro var nöjd, Macho var nöjd och Myzaq, hans plus var att han fick träffa Vilja.

Här är Alfons. Han var också med på festen och rörde sig hela tiden i krokarna. När han fick syn på hundarna följde han efter dom och hans husse och matte säger att han är en riktig stalker. Hundarna brydde sig minimalt och Alfons var lycklig som fick stalka i fred.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar