tisdag 15 december 2015

Stora Stockholms hundmässa 2015 (och så Miqro)

Det tog ett helt dygn att landa efter helgens hundmässa. Jag har haft massor av intryck att smälta och jag har som svävat på moln hela helgen. Tänk vad underbart det är med hundlivet! Nu ska jag göra ett försök till att blogga om den roligaste helgen på väldigt länge. 

För några veckor sen fick jag frågan om jag ville hjälpa till i rasmontern på Stora Stockholms Hundmässa. Självklart ville jag det! Jag har ju världens bästa ras och vill så klart få fler att upptäcka den. Jag har längtat efter den här helgen och varit lite nervös för hur det skulle gå. Både Macho och Myzaq skulle följa med, hur skulle det gå? Skulle de sköta sig? Skulle jag behöva ha dem med mig när jag kollar på resten av mässan? Blir inte det bökigt? Hur är de andra som ska stå i rasmontern? Jag hade träffat Inger och Mari en gång tidigare men de andra hade jag ingen aning om vilka de var. Hur skulle jag bli välkomnad av rasklubbens medlemmar? Ja, frågorna var många men nyfikenheten var större och jag längtade. 

Tidigt, tidigt i lördags morse kom Yvonne och Robert och plockade upp mig. Samtidigt lämnade de Lova och Hugo som skulle vara med Ola under dagen (vilket blev ett helt äventyr bara det...) Vi kom fram strax efter åtta och jag gick till vår rasmonter. Ingen var där. De kommer väl snart, tänkte jag så jag väntade... och väntade... och väntade... Jag hade ju ingen aning om vad som skulle göras så jag stod där som ett fån, pratade lite med en nyfiken som kom och gick förbi. Till slut dök Inger och Lotta upp och fixade det sista i montern och jag fick lite information om vad som gällde och så. Det hade varit så mycket trafik så de hade fått parkera mycket längre bort än de planerat... Egentligen skulle jag inte stå i montern förrän på eftermiddagen men jag blev liksom kvar där och tur var väl det för JÖSSES vad mycket folk det kom!! 

Vi var 4-5 personer i montern hela dagen och alla pratade hela tiden med människor som verkligen var genuint intresserade av rasen och ställde bra frågor. Det var superroligt och en som var lite ansvarig över montrarna sa att vår monter var en av de som var mest besökta av alla rasmontrar. Det är ju jätteroligt :) Många trodde så klart att det var chihuahuor så det var kul att chihuahuorna var i montern bredvid så att vi kunde jämföra utseendet på hundarna. Vi pratade dock om att dvärgpinschern också borde varit i närheten eftersom släthåriga russkiy toys är rätt lika dem. 

Hundarna skötte sig fantastiskt bra och mest imponerad är jag av Myzaq. Att Macho skulle tycka att det var kul med uppmärksamheten var jag inte så fundersam över men att Myzaq fann sig så bra är helt otroligt! Visst tyckte han att det var lite jobbigt när jag släppte ner honom i hagen och första gången jag gick iväg la han sig under stolen... Under dagen vande han sig dock att vara där så då satt han på stolen och spanade om jag gick iväg :) 

Erik som var i montern blev kompis med Myzaq, så pass mycket att Myzaq till och med la en tass på Eriks kind - stolt matte! På söndagen när det var något lite mindre folk gjorde Myzaq massa tricks i gången utanför montern när det stod folk runt omkring och tittade - stolt matte! Myzaq gick fram till människor och var nyfiken och intresserad av dem - stolt matte! När det kom folk som vi känner till montern blev han glad, även om inte jag var där - stolt matte!

Under lördagen var jag i montern nästan hela dagen till det var dags att åka hem. Det gick liksom inte att komma därifrån och så länge det finns trevliga och engagerade människor att prata med är det ju superroligt att få prata hund och framförallt sin favoritras. Så här såg det ut största delen av lördagen vid vår monter:

Under söndagen var det lite lugnare så då tog jag mig faktiskt tid att gå omkring på mässan och kika lite. Jag hann inte alls kolla så mycket som jag brukar och rasmontrarna hann jag inte titta i alls, jag prioriterade tillbehörsmontrarna och det finns alltid mycket skoj att kika på! Jag pratade med några fodermänniskor, det är alltid intressant att höra om olika foder tycker jag! Dock skulle jag aldrig någonsin välja Pedigree om man ska välja foder utefter säljare. Maken till oengagerad och nonchalant försäljare får man leta efter! Han hade ingen koll på fodret de nyss lanserat och han var inte intresserad av att svara på mina jobbiga frågor... Otrevlig var vad han var! 

Däremot var det några andra montrar som hade väldigt trevlig personal där jag stod och pratade ganska länge med vissa :)
* Terapihundskolan där jag fick veta mer om vad det innebär och hur det fungerar, är lite sugen på att gå en terapihundsutbildning med Miqro så jag får undersöka det lite närmare. Det verkar himla skoj!

* Hundsteg där jag bara ville kolla läget och hålla mig uppdaterad på vad de håller på med. Jag gillar deras tänk och sätt att träna hund så jag är jättesugen på att gå nån utbildning för dem framöver. Jag fick också vara med i en tävling så har jag tur kanske jag kan vinna en kurs :) 

* Jag vet inte vad montern hette men jag var och "skällde ut" hundkapplöpningsfolket. Jag pratade med dem förra året och de skulle skicka ut mail till mig. Jag fick aldrig nåt så jag talade om det. Nytt försök så får vi se om det funkar den här gången. Jag tycker att det skulle vara kul att testa låta Myzaq springa på en sån bana :)

* Svedea försäkringar pratade jag med länge och jag är sugen på att byta. Jag ska kika lite mer på deras villkor och så och se om det är värt det. Trevliga var de iaf men det är klart, de är ju försäljare ;)

* 100 hundkoll hade en intressant "kortlek" där man kunde välja ett antal kort med övningar som man kan göra under promenaden. Jag tycker ju att jag är bra på sånt men ändå när jag väl ska göra nåt är det tomt i huvudet så jag tänkte att en sån kortlek kanske kan vara bra att ha. Nu ska jag bara försöka använda den också ;) 

* Slutligen var det en monter med två trevliga tjejer från Skåne. De berättade om en ny social media-app som alldeles nyss lanserats. Man kunde vara med i nån tävling om man skaffade sig ett användarnamn på plats. Jag tackade för informationen och sa att jag skulle undersöka appen men inte just då. Jag bad dem skriva ner åt mig vad appen hette så att jag kunde kolla upp det vid ett senare tillfälle. Här är lappen jag fick, så himla gulligt!

Vi pratade om lite annat och det slutade med att de kom förbi rasmontern för att titta på mina hundar :) Det var två väldigt trevliga tjejer måste jag säga. Dem hade jag lätt kunnat bli kompis med :) 

Det hände verkligen massa roliga saker under helgen och just nu struntar jag i att det här inlägget blir überlångt. Jag måste bara berätta. Allt bara bubblar i mig.

* Två personer sa till mig att de följer mig på Facebook och tycker att det är roligt att läsa vad jag skriver både där och i bloggen fast de inte skriver nåt. Kul att det jag skriver uppskattas! Jag skriver ju mest för mig själv och tycker mest att jag surrar :P 

* Flera personer kände igen mig fast jag inte trodde att de skulle göra det. Varför skulle de känna igen lilla obetydelsefulla mig liksom? Men det gjorde de tydligen så det var kul!

* Många jag känner kom och sa hej och pratade och när vissa kom blev Myzaq så glad så glad. Gladast blev han dock de två gångerna som Rebecca kom och sa hej. Första gången var han i min famn och när hon kom klättrade han över till hennes famn. Andra gången var han i hagen och då började han skälla för att han blev så glad. Då drog han igång de andra ryssarna också och det var enda gången på hela helgen det var så livat i vår monter :) 

* Några bekanta ansikten blev mer bekanta efter att det visade sig att vi kände igen varandra och började prata. 

* Jag fick massa positiva ord av Michaela och hennes mamma och de ville absolut gå fortsättningskurs i rallylydnad för mig till våren. Jag pratade även med Denice som tyckte att det var en bra idé så det blir förmodligen en sån kurs framåt vårkanten. 

* Betty och Kajsa kom förbi. Myzaq och Betty betedde sig exakt som första gången de träffades, lekinviter och morr på samma gång. Jag har inte sett det beteendet på det viset hos Myzaq med någon annan hund än Betty. Det måste ju tyda på att det är någon slags hatkärlek dem emellan :) 

Monkey var en bra värdinna vid montern

Älskar Machos min ♥ Här i famnen på Erik
tillsammans med Lexie som är prazsky krysarik
Foto: Lexies matte Felicia

Visst kan jag ligga på bordet, bara jag får godis

Här är hundarnas fina hage där de var när de inte
var ute och pratade med alla människor

Det var roligt att stå i montern tydligen :)

Vad hände med Hugo och Lova hos Ola då? Varför blev det ett äventyr i sig? För det första var Ola sängliggandes med världens förkylning. Det gjorde ju inget för Lova och Hugo behövde ju bara sällskap och komma ut och kissa ett par gånger trodde vi.... När Ola vaknade på förmiddagen hade Hugo både bajsat på golvet och kräkts. Dessutom hade ena katten bajsat på badrumsgolvet och fått med sig skit ut i hallen... När Ola tog ut hundarna var dessutom Lova lös i magen och båda spetsarna fick skit i pälsen... Stackars Ola var helt knäckt! Resten av dagen gick det dock bra då magarna verkade lugna ner sig... Men ändå... Det var inte riktigt som vi hade tänkt oss... 


Slutligen, mitt hjärtas fröjd som fick spendera helgen hos sin högt älskade extrafamilj. Han blev SÅ glad när de kom och hämtade honom i fredags så han visste inte var han skulle ta vägen. Han har haft det så bra och han har fått skogspromenad, tricksa, spela tv-spel och gosa. Jenny berättade dock två saker som jag faktiskt måste skriva om. Det är bara SÅ typiskt Miqro! 

1) Han brukar alltid sova i Tobias säng men natten mellan lördag och söndag ville inte Tobias det eftersom Miqro boffar på nätterna lite då och då. Tobias är Miqros allra största idol och den bästa han vet så han visste inte riktigt var han skulle ta vägen när han inte fick sova hos honom. När Miqro bara vankade omkring fick Jenny säga till honom på skarpen att gå och lägga sig i sin korg. Då lommade han iväg ut i vardagsrummet och satte sig på soffan i sin ensamhet och glodde mot den stängda dörren till Tobias rum... Stackars, stackars Miqro...

2) På skogspromenaden fick han springa lös. De kom fram till ett omkullvält träd och Miqro stannade och sa att han inte kunde ta sig över. Jenny sa åt honom att hoppa men han bara stod och stirrade med sina stora ögon. Jessica, som var med, lyfte då upp Miqro och lyfte honom över stocken... När de kom fram till nästa stock gjorde Miqro samma sak men den här gången tittade han direkt på Jessica. Jenny sa åt honom att hoppa och påminde honom om att han är agilityhund men han tittade på Jessica med sina sorgsna ögon och fick som han ville, hon lyfte honom över även denna stock...

Vad ska man säga? Det är Miqro liksom... Jag älskar Miqro fast han gör mig galen ♥

Tack snälla ni för att ni tar så bra hand om min skatt!! Ett extra tack till Hanna som tricksar med honom och filmar så att jag får se vad ni gör! Tyvärr är det på Instagram så det är svårt att visa i bloggen :( 

Nu tror jag att jag har fått med det mesta från helgen. TACK alla inblandade!! TACK Yvonne och Rebecca för att jag fick lifta med er till och från mässan! TACK alla vänner och bekanta som jag träffat! TACK alla nya bekantskaper som jag fått! Och TACK alla härliga människor som kom till vår monter och visade intresse för vår härliga ras russkiy toy! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar