måndag 7 januari 2013

Kistamässan

Efter att ha spenderat 5 dygn på sjukhus var jag in i det längsta osäker på om det skulle bli nån utställning på Kistamässan för oss i år. Jag hoppades ju så klart men vågade inte tro. Till slut bestämde jag mig för att chansa på att jag skulle orka och så åkte vi dit.

Grabbarna var helt galna när vi kom dit. Mille skulle hälsa på alla hundar och Miqro skulle hälsa på alla människor. Mille lugnade ner sig rätt snabbt när han insåg att det var hundar överallt. Miqro däremot var sig inte alls lik. Han drog i kopplet och skulle fram till både människor och djur. Jag vet inte vad som tagit åt honom. Han var nog lycklig över att vara på Kistamässan och utställning. Alla var ju där för att titta på honom, trodde han. Så klart fick de mycket uppmärksamhet, grabbarna.


När vi kom in träffade vi massa vänner och bekanta. Miqro blev jätteglad när hans förra matte Mimmi kom och hälsade. Han kände verkligen igen henne och de blev glada båda två. Han fick också träffa två av de hundar han bodde med tillsammans med henne. Tänk att de kände igen varandra efter nästan 4 år. Det är ganska otroligt tycker jag! 

Här är en del av gänget vi umgicks med på mässan:
Midas, Miqro, Mille och Jack

Efter en lång väntan var det Milles tur att gå in i ringen. Med tanke på att han sov i min famn strax innan är jag mycket nöjd med hans insats. Han nosade lite i backen men det gick att få kontakt med honom och han gick fint bredvid mig. Tyvärr tänkte jag mig inte riktigt för så Mille hoppade en hel del på tre ben. Jag tror att det var det han fick nedslag på även om det inte stod i bedömningen. Sen tyckte domaren att han hade lite dåliga ryggmuskler också. Han tyckte att jag skulle köra med Mille i grusgrop... 
Kontakten kan vi dock inte klaga på :)

En fjärdeplacering blev det, sist men ändå en rosett :) Jag är supernöjd med hans insats! Dock var det inte helt lätt att ställa upp sig för fotografering. Vi fick vänta länge där vid den där fjärdeplaceringen innan domaren placerade ut de andra rosetterna men han var duktig, den lilla sötnosen. Och han kan ju både sitta och ligga, om än inte på kommando men han vet att det kan löna sig att testa lägga sig:

Milles bedömning:
Frimodighet: Mycket bra
Friskhet: Mycket bra
Följsamhet: Mycket bra
Helhetsintryck: Mycket glad och trevlig
Mycket bra huvudform, fina ögon, lång fin hals, bra vinklar fram och bak, lite svank, mycket glad svans, lite högt kors, bra knutna tår, bra mentalitet, fin päls


Det var, som sagt, många som ville prata och klappa. Det var bland annat ett syskonpar som kom med sina föräldrar. Mamman förklarade att den ena flickan var lite avundsjuk på den andra för att nästan alla djur gick till syrran först. Mille pussade så klart på den andra flickan först och hon var överlycklig. Tänk att min lilla älskling fick göra lite nytta :)

Miqro passade på att ladda i famnen på Amanda. Äntligen fick han vila lite! Matte vandrade ju omkring och pratade med så mycket folk hela tiden och glömde bort att han behövde vila lite... Tur att Amanda var där så Miqro fick vila lite:


Strax innan det var Miqros tur undrade jag hur det skulle gå när vi kom in i ringen. Miqro verkade så trött men jag trodde nog att han skulle fixa det ändå. Han brukar ju gilla att visa upp sig. Vad jag inte var beredd på var dock att han blev helt galen när vi kom in i ringen. Taggad till tusen och superivrig! Jag hade fullt sjå att få honom att göra som jag ville men till slut gick det ju bra så klart. 

Det var många hundar med i Miqros klass, 13 eller 14 hundar. Massor av fina hundar så jag sa innan att jag var nöjd oavsett hur det skulle gå. Det brukar ju gå bra för Miqro men den här gången hade jag inte ens blivit lite besviken om han inte blivit placerad. När vi sen bara var fem hundar kvar var jag supernöjd. Det blev en placering - woohoo!! 

Okej, vilken placering skulle det då bli? Hund efter hund placerades och till slut var vi bara två kvar och vi vann :D Jag blev jätteglad för det var verkligen HELT oväntat!!

Miqros bedömning:
Frimodighet: Mycket god
Friskhet: Mycket god
Följsamhet: Mycket god
Helhetsintryck: Mycket trevlig
Mycket vackert tecknad, fina, glada (undrar om det skulle stå ögon där egentligen?), bra bringa, bra vinklar fram och bak, stabil rygg, väl ansatt kringelsvans, fransysk fram, väl slutna tår, bra över och underlinjeOch vilka priser vi vann! Helt otroligt! Bland annat en hundfotografering värd 1000 kr, 15 kg hundmat och en hundmassage värd 350 kr. Plus en del tuggsaker och leksaker och annat. Verkligen superfina priser!! Dessvärre hade jag dagen innan varit och köpt hundmat. Jag funderade vad och hur mycket jag skulle köpa men bestämde mig till slut för att köpa 15 kg. Det blir ju stor prisskillnad när man köper mycket. Jag tänkte tanken om jag skulle avvakta till efter utställningen utifall att men tänkte "Nej, man kan ju inte hoppas på att vinna hundmat igen så det är väl lika bra att köpa 15 kg på en gång" Så kan det gå så nu har vi 30 kg hundmat. Det lär ju räcka ett tag... Eller egentligen har vi 32 kg för varje hund fick 1 kg hundmat vid vaccinationskontrollen också... Nåväl, det är ju bra att slippa köpa hundmat på ett tag :)

Så gissa om jag är nöjd över att jag kom iväg på utställningen!? Jag orkade också hela dagen. Visst, jag var trött sen men lycklig och inte helt slut. Det är ju inte fysiskt ansträngande att vara med på utställning. Så kul att träffa alla härliga vänner också!! Det är ju det bästa! :)

STORT TACK till alla härliga vänner och bekanta för en härlig dag!! Ett extra stort tack till Terese och Lotta som hjälpt till med fotografering!! 

Just det, vill du läsa ur hundarnas synvinkel har de bloggat på www.miqro.se 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar