söndag 28 december 2014

Julhelgen 2014

Dagarna innan jul tog vi det mest lugnt och vid ett tillfälle lyckades jag fånga alla djuren på en och samma bild. DET händer inte ofta kan jag meddela eftersom Curre väldigt sällan är med oss andra... Men här är beviset på att de ibland är nära varandra allihopa :)

Dagen före julafton klev jag upp när Ola åkte till sin praktik. Jag hade så mycket att göra som inte Ola fick se så jag var liksom tvungen att kliva upp för att hinna med allt. Hade hundarna lust att kliva upp med mig? Njäe, inte direkt va... De gick motvilligt med på att morgonrasta sig men sen somnade de om i soffan ganska snabbt...

Jag packade på förmiddagen eftersom jag skulle jobba mellan 13 och 16 och sen skulle vi åka till mamma och pappa. Miqro blev jättefundersam när väskan blev packad och matte åkte iväg utan både väska och honom.... Vad hände liksom? När husse och matte kom hem sen låg han på väskan och vägrade flytta på sig när husse skulle packa ner sina kläder. Han var livrädd att bli lämnad hemma men självklart fick han följa med till mormor och morfar. När vi kom fram var även Roger där. Roger, mormor och morfar... Miqros lycka var total! Han gick omkring och undersökte i huset. Rätt som det var tyckte jag att det prasslade i Rogers rum så jag gick dit och tittade. Miqro hade hittat en av sakerna som Roger skulle slå in till paketleken och tagit av plasten på den. På julen får man paket och Miqro trodde väl att alla paket var till honom? 

På julaftons morgon fick husse paket och se på Miqros besvikelse när inte han fick nåt.... 

Några paket lades under granen och Miqro var där och försökte öppna varenda ett. Jag fick säga till honom på skarpen och ändå var han där så fort jag kopplade av. Strax innan lunchen kom jag på att hundarna hade sina tomtedräkter med sig så jag satte på dom. Då satt Miqro där han satt... Det gick ju inte att röra sig när man hade tomtedräkt på sig så klart. Det var bra för då kunde vi äta i lugn och ro utan att Miqro försökte öppna paket. Rätt som det är säger mamma "Är det nån hund som håller på?" för det var nåt som lät. Det visade sig att Myzaq hade hittat ett paket med en dentalstick i. När han ätit upp gick han direkt för att leta efter fler paket så nu hade jag en annan hund som stal paket. Jag som inte trodde att Myzaq skulle öppna paket alls. Efter en stund gick jag upp för att kolla vad Miqro gjorde. Han hade lagt sig ner men var kvar på EXAKT samma ställe som när jag lämnade honom: 

Jag bar ner honom och när han såg paketen så gick det minsann bra att röra på sig. Hundarna fick var sitt paket att öppna där det var tuggben i. Jag tänkte att när de öppnat kunde de tugga på dem. Trodde jag ja.... När de öppnat sina paket var det roliga slut och de försökte stjäla fler paket... Jag fick verkligen kämpa för att hundarna inte skulle stjäla alla paket som låg under granen... Jäkla djur...

Myzaq tyckte också att tomtedräkten var liiite jobbig i början och när han gick ner för trappan åkte luvan över huvudet. Då stannade han och jag passade på att ta kort. Han var ju så söt :D

Naturligtvis var jag tvungen att försöka få till några snygga julbilder på hundarna och mig. Miqro poserar så klart som vanligt men Myzaq är näst intill omöjlig att fota på poseringsbilder. Han är svårfotad utan kläder och ännu svårare med kläder kan man säga.... Men till slut tycker jag att jag lyckades riktigt bra: 
Sen anlitade jag Ola för att få några bilder på mig tillsammans med hundarna. Det gick så där...

Svartsjuk Miqro...

Klart att Miqro också ska vara i mattes knä

Gosigt? Ja säger Myzaq. Nja säger Miqro.

Bättre att ligga bredvid säger Miqro

En glad julfirare

Jag och tomten

Trött hund vilar ut på fårskinnet

En annan trött hund fastnade i trappan...

För att hundarna skulle få fler än ett paket att öppna när vi andra skulle öppna paket slog jag in tuggbenen en gång till. Lyckliga hundar fick öppna två paket till! 

Matte hade lite att städa sen...
Nu är vi trötta på allt julfirande

Brorsan leker med kameran. Jag och Ola fastnade på bild

Mammas grodor blev förvisade till ett träfat när vi skulle leka paketleken...

Trötta hundar och människor gick och la sig på julaftonskvällen. Lite piggare hundar och människor tog en promenad i det kalla vädret på juldagen. Miqro var heltokig när han såg att det var snö ute. Han sprang och sprang och sprang som en galning. Vi gick efter vägen och hundarna var tvungna att gå i koppel. Det var inte populärt men ganska snart svängde vi av in på en skogsväg och hundarna fick springa lösa. Dessvärre var det inte plogat där och snön kylde tassarna och fastnade i tassarna så hundarna stannade titt som tätt och behövde hjälp att ta bort snö och värma tassarna. Matte blev varm i alla fall och till slut gick det lite lättare för hundarna också. Det var en härlig promenad och det var så vackert med snön som gnistrade i solen!

När vi kom tillbaka hem var det trötta människor och hundar igen. Myzaq gick upp på övervåningen och vilade medan Miqro somnade i husses famn:

Annandagen, lika kall som juldagen. Vi åkte till min barndomskompis och hennes familj. Även där blev det en promenad men nu fick båda hundarna ha täcke på sig och då blev det full fart. De sprang och sprang så det var skönt för dom. Innan vi gick iväg på promenaden stod vi och väntade på att alla i familjen skulle klä på sig. Då pratade Myzaq med en häst i hagen bredvid. Båda var lika respektfulla mot varandra och det var kul att se. Jag fick till och med bilder på samspelet 
Ahhh, titta inte på mig!

Men vem är du? Du är lite spännande ju...

Ska vi leka?

Husse pratar med den...
Den kanske inte är så farlig...?

Jag älskar verkligen mina hundar. De är så duktiga på samspel båda två. Familjen som vi hälsade på har tre små barn, 8 månader, 4 år och 5 år gamla. Barnen är inte vana med hundar eftersom de knappt träffat några hundar så de var lite rädda till en början. Tack vare hundarnas försiktighet blev barnen nyfikna på hundarna och det slutade med att de både klappade hundarna och gav dem godis. Minstingen var dock inte ett enda dugg rädd. Han satt på golvet och Miqro gick fram och slickade honom i ansiktet. Han rörde inte en min. Myzaq var lite försiktigare så klart men eftersom pojken var så lugn vågade Myzaq sig fram och nosa på honom så det blev ett väldigt bra samspel! 

De äldre barnen kom igång efter ett tag och började ställa frågor om hundarna. Jag berättade att Myzaq inte träffat så många barn så han är lite rädd för barn. De undrade hur många barn han träffat och jag sa att han kanske har träffat tre barn innan. Flickan var snabb och sa då "Och nu får han också träffa tre barn!" så då blev ju det lite spännande också. Hundarna fick visa lite trick, vi pratade och det blev en jättemysig stund.

När vi skulle fika lite tyckte jag att hundarna skulle ligga på sina filtar. Miqro la sig något motvilligt på sin filt men Myzaq ville inte alls... Nåväl, han satt ju stilla i alla fall och till slut la han sig ner.... Knäpphund!
Nej då, Miqro tigger inte alls...

När vi kom hem visade det sig att katterna haft en ordentlig julfest där de vält klättertornet (som i normala fall går från golv till tak). Annars allt väl hemma och katterna blev glada när vi kom hem. Franz var extra sugen på att leka med matte på toaletten på kvällen...

Och Curre dricker vatten på sitt eget lilla vis....


Äntligen hemma säger Myzaq! Då kan man slappna av ordentligt! Mattes lilla bebis...

Julnaglarna som jag gjort alldeles själv :)

Idag har hundarna fått var sitt nytt varmt täcke eftersom de andra var för små och inte satt bra alls. Myzaqs är nog ändå för litet så jag får byta det till veckan... Sen var Myzaq och jag på stan tillsammans med Amanda och Nemo. Vi fikade och promenerade och hundarna fick springa lite lösa i en park. Där fanns en staty som föreställde ett får som vid första anblicken var jättefarlig men när matte gick fram tog det inte alls lång tid innan Myzaq kom fram. Stolt matte till duktig och modig hund!! Miqro var hemma med husse under tiden.

GOD FORTSÄTTNING till alla härliga vänner!! Hoppas att ni haft en skön julledighet och att ni får ett bra slut på det här året!! Kramar och nospussar till alla från oss!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar