måndag 3 februari 2014

Dag 1 – Presentera mig själv

Marie, en just nu lagom förvirrad själ som både vet och inte vet vad hon vill med livet. Håller på att ta mig tillbaka efter en krock med väggen och mår just nu ganska bra. För tre veckor sen hämtade jag hem hund nummer tre så nu består flocken av tre små hundar och två katter. Jag har en mycket väl fungerande flock trots att den nyligen ökat vilket känns fantastiskt bra!

Djur över lag är ett stort intresse och jag har alltid haft god kontakt med djur. Uppvuxen på bondgård där jag mockat, ryktat och lett hästar ut och in i hagen (ridit ytterst lite), varit ledare i fårflocken och höll fåren vid liv så länge jag bodde hemma (när jag flyttade hemifrån ville de inte ha fåren kvar för de smet och åt upp växter i rabatterna), gjort rent hönshus (dock utan höns för fåglar är livsfarliga) och lassat av hö med plockepinnsmetoden. Hundar och katter har funnits och ena stallkatten tyckte om att sitta på mina axlar.

Förutom djur är jag pysslig av mig och utvecklar mitt pysslande hela tiden. Just nu fokuserar jag på smycken men håller på att utveckla ett sortiment av hundsaker (leksaker, koppel och lite annat). Dans och musik är ett annat intresse och jag har dansat gammeldans, folkdans, linedance och bugg. Är lite sugen på att ta upp dansen igen men just nu tar djuren upp nästan all min tid. Jag har även haft ett antal olika hemsidor men just nu är jag mest aktiv med hundarnas sida www.miqro.se. Dessutom har mitt kommande företag en hemsida på www.parltassar.se där man kan se mina kreativa alster. Jag höll på att glömma... Fotografering är ju kul också även om jag just nu är lite dålig på att använda kameran...

Några snabba fakta om mig:
* Tänker långsamt
* Tycker det mesta är roligt
* Alldeles för snäll
* Damm stör mig inte men saker ska stå på rätt plats och på rätt sätt
* Har ordning i kaoset bland mina grejer
* Glassoman
* Tycker mer om vinter och sommar än höst och vår
* Har massor av tålamod men kan ha kort stubin
* Tycker om att prata och skriva
* Tävlingsmänniska
* Är en ganska enkel komplex person

Avslutningsvis vill jag berätta om när jag var liten och ett lamm föddes på gården. Det första jag sa när lammet föddes var "Det där fårskinnet vill jag ha sen". Jag fick fårskinnet och idag har jag slängt det i soporna efter att ha försökt tvätta det... Skinnet löstes upp och gick inte att rädda... Varför jag ville ha skinnet? Lammet var svart och hade en vit rand över rumpan :)2 kommentarer:

  1. Åh då kul att du också hoppade på utmaningen! Kul läsning, har du bild på fårskinnet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet faktiskt inte om jag har nån bild på fårskinnet.... Nånstans är det möjligt att det finns men inte bland de senaste bilderna...

      Radera