lördag 25 januari 2014

Vi börjar bli en flock :)

Myzaq blir tryggare och tryggare här hemma. Katterna är fortfarande läskiga, framförallt Curre, och Curre är ju inte sen att retas heller ;) Mille däremot är Myzaqs stora förebild och favorit. Mille är ju glad och sprallig precis som Myzaq så de leker tillsammans. Från början var Mille lite skeptisk men nu har han börjat tycka att Myzaq är rolig att leka med så nu leker de och det är så kul att se :D

Det händer hela tiden saker med den här flocken som gör att jag blir glad. Mille och jag var på kurs i torsdags kväll till exempel. När vi kom hem blev Myzaq glad, inte för att jag kom hem utan för att Mille kom hem :) Ja, han blev väl glad att jag kom också men ändå... Samma kväll när vi var ute på kvällsrundan gick Miqro lös för vi höll på och donade lite. När jag släppte lös Myzaq bjöd Miqro in honom till lek. Miqro leker aldrig med nån annan än Mille och alltså kanske han nu tycker att Myzaq ingår i vår flock. Jag hoppas det :)

På promenad med fyra hundar, varav tre trasslar in sig i varandra...
Det blir så när de går runt, runt varandra.
Smarta Miqro går bakom alla andra och trasslar inte in sig :)

I onsdags var det så fint väder så då tog jag med mig mina hundar och daghunden Shiva och åkte ut till Håga för en promenad i solskenet. Det blev så många fina bilder så jag måste faktiskt sätta in dem här:
Alla fyra busade med varandra

Jag gillar den här bilden trots att den är suddig... Det är action i den :)


 Min favvobild :)

Krock...
Shiva biter Mille i rumpan...

...och Mille biter Shiva i rumpan...

Jag är så nöjd med den här bilden på fina Shiva!

I torsdags var Mille och jag, som sagt, på kurs i luktdiskriminering. Precis som jag misstänkte var det en aktivitet som passade honom perfekt. När det var Milles tur att känna doften i burken blev jag dock full i skratt. Jag hade tagit fram klicker och korv. "Aha, klickerträning" tänkte Mille, hittade en silvertejpbit på golvet och började utöva tasstarget på den. Jag fick sätta mig på tejpbiten för att han skulle kunna tänka på nåt annat men då förstod han snabbt vad som förväntades av honom :) Andra gången det var hans tur visade han var skåpet skulle stå, mattes duktiga nosarbetare :)

Jag vill även sätta in en länk på alla kursdeltagarna, bara för att jag tyckte att alla var så charmigt duktiga! Tack snälla för att jag får använda filmen i min blogg!! Kursen var på världens bästa klubb UHAC, Uppsala hund och Aktivitetscenter

Mille tyckte att det var så roligt så han hade inte tid att vänta på sin tur... Istället hade han sönder canvasburen han låg i, öppnade dörren till rummet han var instängd i och kom ut där vi tränade.... Utbrytarkungen... Matte blev arg, la tillbaka honom i buren och pratade honom tillrätta. Sen låg han där, trots att buren var trasig... Jäkla skurkhund!


När vi kom hem och hade rastat oss var jag tvungen att testa luktdiskriminering både mer på Mille men även på de andra. Jag vet ju att Miqro har lite bråttom att få rätt så han behöver verkligen träna på sånt. Myzaq hade jag ingen koll på men har fått en känsla av att han tycker om att använda näsan. Det gick väldigt bra för alla tre och jag tror att de tyckte att det var kul så det är något jag kommer att fortsätta med :) Till och med Miqro sansade sig och förstod på riktigt vad jag förväntade mig av honom. Myzaq kunde koncentrera sig trots att katterna fanns i lägenheten. Duktiga pojkar!

Igår, fredag, hade jag bokat en promenad som jag flyttade fram för jag kände mig inte upplagd för nån sån promenad. På promenaden (som jag ju ändå var tvungen att ta) mötte vi Evelina och hennes hundar. Det slutade med att vi fick sällskap på promenaden ändå och även en kopp te hemma hos Evelina. Det var mycket trevligt även om det inte var planerat :) Under vår promenad blev vi fotade tillsammans med en japan (de var fascinerade av alla hundar). Vi gick förbi en förskola där ett barn sa "titta, ett hunddagis" och vi mötte en skolklass där ett av barnen sa " Åh, jag älskar chihuahuor". Man har aldrig tråkigt när man har djur :D
På besök hos Evelina

Hos Evelina platsade jag tre av fyra hundar. Myzaq har ju inte lärt sig det än så han fick vara med mig. Dock när jag platsade de andra la han sig också där de var, sötnosen :) Så fort jag reste mig gjorde han det också men det är ju i alla fall en början :)

Idag när vi var ute på skogspromenad skulle jag ge hundarna godis och stoppade handen i jackfickan, fastnade och gjorde illa nageln. Satan vad ont det gjorde!! Det gör fortfarande ont och jag undrar om jag kommer att tappa nageln... Just nu har jag lindat hela fingret för att inte riskera att nageln bryts bakåt och för att stötdämpa lite när jag stöter emot nåt. Hoppas att det går över snabbt!

Slutligen sätter jag in ytterligare några bilder på Myzaq:
Mille bjuder in till lek med favoritskunken

"Det är min skunk!"


Gosigt ♥Mille undrar varför hans matte är otrogen...

Myzaq gosar gärna med både tassar och nos

Långben


Man kan inte vara snygg jämt...

Snygg bentuggarstil? 

En liten boll

Tre trötta vovvar

Två små bollar

Finaste bilden sist. Så mysigt gosig ♥

2 kommentarer:

 1. Doftinlärning. Det såg intressant ut. Det är en nytt för mig men vill så gärna börja träna det. Vad använder ni er av, någon speciell utrustning och hur gör du för att lära in. Har du stoppat något i glasen rättvänt som gör att hundarna slickar eller hur har du gjort för att lära in en doft?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sandra!
   Jag började skriva ett svar i en kommentar men skrev sen ett helt blogginlägg om hur man lär in en doft. Hoppas att det kan vara till någon hjälp, annars är du mer än välkommen att höra av dig!
   http://hundlivmed3m.blogspot.se/2014/02/inlarning-av-specialsok-doftinlarning.html

   Radera