måndag 20 januari 2014

Plus en blev nästan en Minus


Nu har han bott här en vecka, den här lilla söta varelsen. Framstegen har varit stora under den gångna veckan och jag ser fram emot att lära känna min nya familjemedlem. Första veckan har vi fokuserat på att bli trygga i flocken och från att knappt våga gå in i lägenheten till att krafsa på dörren när vi ska gå in så måste jag säga att vi är på god väg.

Vi kom hem på måndag kväll förra veckan och det var en osäker krabat jag hade med mig hem. Allt var ju nytt; nytt ställe, ny matte, mamma och mormor utbytta mot två andra hundar som han inte känner och dessutom de två livsfarliga katterna som man inte kan vara säker på om de äter små Jaguarer eller inte. Mycket morrande blev det första dygnet för att hålla katterna på behörigt avstånd och katterna var oerhört förstående och struntade i den lilla. När det var sovdags kunde den lilla vovven inte koppla av alls eftersom katterna rörde sig i lägenheten. Till slut fick han dock ro i canvasburen och kunde sova gott efter en händelserik dag.

Morgonen efter var han så glad att se både mig och de andra hundarna och när vi kom ut kissade han länge, länge. Lillskrutten hade ju inte haft tid att kissa kvällen innan... Sen åt vi lite mat och chillade. Han är nyfiken och undersöker försiktigt i lägenheten. Den natten var han redan tryggare och sov gott med oss andra i sängen

Ett av mina största problem (eller egentligen det enda) med den här flockmedlemmen har varit att bestämma vad han ska heta. Jag har haft MASSOR av olika förslag och många har engagerat sig i hans tilltalsnamn. Ena dagen har jag varit säker på det ena namnet för att dagen efter vara säker på ett annat namn. Han har hittills hetat Jaguar eller Jagge men inget av de namnen känns helt rätt för mig och därför vill jag byta. Några av de förslag jag trott att det ska bli är Minus, Milton, Monster och Mogwai men nu har jag till slut bestämt mig för vad jag ska kalla honom. Det namn som ingen annan har brunnit för och argumenterat för men som jag tycker är det som passar bäst på honom och bäst in med de andra namnen utan att bli för lika.... Hans nya tilltalsnamn blir Myzaq. Stamtavlenamnet kommer han alltid att ha kvar så klart; Ooo Jaguar James Ooseven ♥

Hur har det gått med tryggheten då? Jo, det går bättre och bättre men katterna är fortfarande läskiga. Han vill gärna vara där matte är och det har hänt vid ett par tillfällen att han blivit kvar i köket när matte gått in i vardagsrummet. Mellan rummen ligger en katt och då vågar inte Myzaq gå förbi utan lägger sig under sängen (som står i köket) och skäller så att matte kommer till undsättning. Dag två fick dock katterna komma ganska nära om de var försiktiga och det var dom och morgonen dag 3 såg det ut så här i sängen när jag vaknade...

Under dag 3 började Myzaq släppa loss mer och han och Mille började försiktigt busa lite. Mille är ju en fantastiskt duktig lekare så han gjorde sitt bästa. Efter det har de lekt lite mer och då inte lika försiktigt. Det här kommer att bli bra, det är jag helt övertygad om :)

Även utomhus blir han tuffare och tuffare och går numera oftast längst fram i kopplet och spanar in allt som händer runt omkring. Nyfiken är en av hans mest framträdande egenskaper så här långt. 

Vi har till och med varit ute tillsammans med ytterligare en hund som vi tar hand om vissa dagar och det har gått hur bra som helst! Alla hundarna har gått fint tillsammans:

Vi har varit på promenad i skogen där alla hundarna fick vara lösa och den som var svårast att ha koll på var lille Mille som hittade spår överallt. Myzaq höll sig i närheten och tittade till mig ofta så han visste var jag var, helt perfekt :) Idag har vi varit ute med Shiva igen och då fick alla hundarna rusa en stund. Det var kul att se att de lekte alla fyra :)

Så vi jobbar på med tryggheten och börjar så smått träna även andra saker som vi behöver i vår vardag. Vi lär känna varandra så att vi kan bli ett bra team på agilityplanen i framtiden :) 

Myzaq kommer självklart få en egen del på hemsidan men jag behöver lite fler och bättre bilder på honom innan jag kan göra det klart på det sätt jag vill :) Hur gammal han är? 8 månader och för mig en perfekt ålder att få hem en hund och jag är så nöjd med den här lilla krabaten :) Han har också blivit accepterad av alla mina djur och känns som en del i flocken vilket så klart känns skönt. Jag har ju glömt att skriva vad han är för ras ju.... Russkiy toy är för den som vill veta ;)

3 kommentarer:

  1. Blev ett bra namnval tycker jag! Och jättekul att se filmen på dom!! Vad söööt Mille är som bjuder in så fint till lek med sina saker. T o m byter leksak vid ett tillfälle! :D "Här ta min boll så får jag tillbaka min skunk" Kan verkligen tänka mig en agilitystjärna i den där spänstiga lilla Myzaq-kroppen! Så himla sött dom lekte båda två!

    SvaraRadera