tisdag 13 augusti 2013

Agilitytävling

Efter att ha tränat agility två gånger sen förra hösten anmälde jag mig och Miqro till tre agilitytävlingar. Den första var i lördags. Jag tog med mig de tre hundar som för tillfället bor hos mig och åkte iväg. Jag tänkte att de två som inte skulle tävla åtminstone skulle få sig lite miljöträning, även om det skulle bli lite extra jobb för mig. De två som inte tävlade skötte sig superduperbra! När de låg i buren låg de och sov eller vilade och när de fick vara med ute var de lugna och sansade. Jag blev mycket stolt över deras beteende!

Tävlingshunden då? Jo, han skötte sig bra han också. Han fick en egen bur att vila i mellan loppen så han kunde ladda ordentligt. Farten har ju varit vårt stora problem men farten var inget problem den här gången, snarare tvärtom... I agilityklassen flög Miqro av gungan. Han hade alldeles för bråttom. För att han inte ska lära sig att man får göra så på tävling så tog jag om gungan och vi blev diskade. I hoppklassen vet jag inte riktigt vad som hände. Jag tror att vi diskade oss på slutet... Att Miqro sprang genom sista tunneln från fel håll på väg tillbaka till mig, men jag vet inte och det är svårt att se på filmen... Diskade blev vi i alla fall och det är så klart mitt fel. Jag glömde bort ett hinder och kom av mig totalt efter det.... Det hörs till och med på filmen att jag säger nåt i stil med "ah, var ska jag sen?"

Nästa tävling är om två veckor. Vi får väl se om vi hinner träna nåt innan dess... Den här veckan är Miqro på semester i Knivsta så vi får ligga i hårdträning nästa vecka ;)

1 kommentar: