tisdag 12 juli 2016

En glad liten vovve (största delen)

Dagens tävling, agilitytävling med Myzaq. Målet var att springa och ha kul. Med lite tur kanske vi skulle kunna komma runt. Väl på plats insåg jag att platta tunneln var med och det skulle mycket till för oss att fixa det. Myzaq har inte sprungit i en platt tunnel sen nån gång förra året. Jag bestämde mig för att låtsas som att det var en vanlig tunnel och bara skicka in honom. Ville han inte så skulle jag bara springa vidare och gick det så gick det... Det gick inte...

Vi började bra i första rundan. Jäklar vilken fart han har fått upp! Vi petade oss igenom slalomen och  fortsatte sen i full fart. På några ställen hann jag inte göra de byten jag tänkt för att han var för snabb. Sen kom platta tunneln. Myzaq var på väg in i den, stannade till och sa "Nej, nej, det tar stopp där inne" och vände. Sen fick han antingen doft på husse eller att det hände nåt annat för han kom helt av sig. Då sprang vi bara i mål och tog några hinder på vägen med glädje :) 

Andra rundan började vi svagt istället och Myzaq lallade mest omkring och kollade omgivningen. När han fått syn på husse som låg på marken och fotade blev han ännu mer distraherad innan jag fick honom med mig. En glad vovve sprang förbi slalom och hoppade glatt genom däcket för att avsluta rundan fantastiskt fint. En vacker dag kanske vi kan ta oss igenom en hel bana i den farten och då jäklar blir det bra. Jag längtar dit för nu tycker jag att det börjar bli dags att se lite resultat. Fram till dess får vi hoppas att det funkar bra att träna så att vi kan bli ännu bättre på både handling och hinder :) Under omständigheterna är jag dock mycket nöjd med min lilla kille idag. Han var glad och han sprang som bara den - seger! 


Taktiksnack innan start


Hoppa högt eller hoppa långt? Jag vet inte jag.... :)

Fokuserad på nästa hinder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar