måndag 6 juni 2016

Rallylydnadstävling med Olga och Miqro

Igår tog jag med mig mina hundar, plockade upp Amanda och hennes hundar och sen drog vi motorvägen upp till Gävle för att tävla rallylydnad. Olga och Miqro var det som skulle tävla och jag hade inga som helst förväntningar på någon av dem. Olga och jag har inte tränat så mycket alls den senaste tiden och Miqro har mest lattjat agility. Jag åkte med tanken att ha kul med mina hundar och sen var varken resultat eller prestation så himla viktigt egentligen.

Olga hade startnummer 3 och innan vi gick in på banan ville hon bara stå framför mig (hon var på utställning förra helgen) och kom inte alls ihåg hur man gör när man sitter... Det verkade ju lovande... Nåväl, hon var glad i alla fall, som vanligt, så vi gick in och startade. Hon hade fantastiskt fin kontakt med mig hela banan och nosade knappt en enda gång! Kan det vara för att inte så många hundar gått före eller var det för att hon var taggad och sugen? Jag vet inte... Jag var i alla fall jättenöjd med hennes insats och höll tummarna för att det skulle räcka till godkänt! Hon klarade både stå och ligg dessutom. Visst, sen skulle hon egentligen ha legat kvar medan jag gick runt henne men det vet jag ju att hon inte kan så det var fullt tillräckligt att hon la sig ner överhuvudtaget :) Vid prisutdelningen visade det sig att vi skrapat ihop hela 79 poäng och fick därmed vårt andra godkända resultat :) Sen kan jag själv tycka (efter att ha sett filmen) att domaren var lite väl snäll i flera lägen men jag tackar och tar emot så klart :) 

Andra rundan var hon mer nosig igen så antingen blir hon trött i huvudet och inte orkar eller så är det alldeles för spännande när många hundar gått där innan. Jag vet inte vilket men oavsett så är det så klart mer träning som gäller :) Hon glömde periodvis helt bort sitt, vilket jag har märkt att hon gör när hon blir trött. Då återgår hon till det som sitter i ryggmärgen, nämligen stå. Det blev dock bara en fel övning där hon satte sig bredvid mig istället för framför och sen var det MASSOR av småfel och rundan slutade på 44 poäng. Kommentaren tar jag dock med mig och känner mig stolt över. Det var nämligen samma domare som dömde oss när vi var i Sandviken och tävlade i mitten på maj. "Träna mycket kontakt och sitt. Mycket spralligt men mycket bättre än Sandviken." Att hon har sett framsteg är jättekul trots att jag tycker att rundan var rätt så dålig från vår sida... 

Förmiddagen gick ganska snabbt. Det skulle eventuellt kunna bero på att jag hittade massa människor att prata med överallt... Kanske... Så ganska snart var det Miqros tur att ge sig ut på planen. Jag hade, som sagt, inga som helst förhoppningar eller förväntningar men däremot har jag svårt att hitta rätt mood i rallyn. Jag vill inte ha honom för taggad och heller inte för slö och det där berömda lagom är jättesvårt att hitta på den där lilla hunden... Jag tyckte inte alls att han var så pepp och taggad som han brukar vara. Han var liksom lite "flummig" men så har jag ju höga krav på det där lille mannen också... I honören började han först lukta lite. Jag var rädd att säga till honom för risken var att han då skulle sätta sig upp men jag lyckades få honom att sluta nosa men ändå ligga kvar. Sen kom det antagligen ett flygfä och satte sig på näsan på honom som han kliade bort med tassen. Det kostade oss 3 minuspoäng... Förutom att han inte kunde backa tre steg utan vände sig om och gick framåt istället så klarade vi oss ändå igenom banan hyfsat och slutade på 81 poäng. Detta var vårt 3:e godkända resultat i avancerad klass och därmed fick Miqro titeln RLDA.

Inför Miqros andra runda var jag lite mer taggad. Jag vet att den domaren gillar Miqro så jag ville så klart att han skulle visa sig från sin bästa sida... Det gjorde han inte... Åtminstone inte till en början... Han satte sig snett, satte ner rumpan på fel ställe och flamsade runt. Sen fick vi ordning på grejerna och förutom det där dumma "Tre steg bakåt" så gick slutet av banan felfritt. Dock kostade dessa steg och strulet i början en hel del poäng och vi slutade på totalt 78 poäng, men det är ändå godkänt :) Kommentaren är klockren på just den här rundan "Slarvig start men sen kom stjärnan igång ♥"

Slutligen vill jag passa på att tacka båda domarna så jättemycket! Banorna var superroliga (roligast var Carinas avanceradbana)!! Ett extra tack till Nathalie som dessutom skriver så engagerade kommentarer till varje runda. Hon skriver alltid nåt positivt, nåt personligt och oftast något som man behöver träna på. Det är såna kommentarer jag vill ha! Konstruktiva och personliga. Jag hoppas alla domare tar efter det eller åtminstone strävar efter det framöver! 


När tävlingarna var avslutade och vi väntade på prisutdelning tog Amanda och jag våra hundar och gick till agilityplanen och lekte lite. Alla hundarna tyckte att det var superroligt och förmodligen bästa stunden på hela dagen :) De hoppade hinder, sprang över både balansbom och A-hinder samt genom tunnlar och det var hundar överallt. Nemo, Olga och Myzaq gillade balansbommen mest. Amanda hade sin kamera med sig och tog lite bilder:
När vi kom in fick Miqro tokryck till allas stora förundran

Vi tog en snabb och snygg balansbom...

Innan mera tokryck där både Myzaq och Marwin funderar vad som händerDen som kliver på kontaktfältet får godis! 

Olga fick för första gången på allvar prova på både balanshindren och tunnel och hon sprang så glatt både över och genom :) Jag fick en liten filmsnutt när vi springer över A-hindret. Myzaq springer med medan Miqro tycker att det räcker med att vara på nedfarten för att få belöning ♥

Innan vi åkte hem stannade vi på en Kinarestaurang för att äta lite middag. Amanda och Miqro hade det mysigt medan vi andra fick hålla oss på vår kant :PTack för den här gången!! Hoppas att vi ses snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar