söndag 15 september 2013

Agilitytävling och Midas

Igår eftermiddag packade vi våra väskor och åkte söderut. Efter en mellanlandning på Tereses jobb där vi handlade lite och plockade upp henne och hennes hundar åkte vi till klubben för att träna lite agility. Miqro tyckte att det var oerhört orättvist när jag körde med både Midas och Demo och han fick bara sitta uppbunden. Så klart fick även han köra lite och jäklar vad han var sugen då... Vi tränade mest slalom men även lite bakombyten, vilket gick som en dans. Högerslalom har han glömt bort så det måste vi träna mer på. Det går nog snabbt att uppdatera bara vi ger oss sjutton på det.

Jag tränade, som sagt, även med Midas och lite med Demo. Det är HELT annorlunda att träna med en stor hund än med en liten kan jag säga... När dessutom den stora är border collie så är det ännu större skillnad... Vi tränade några kombinationer och för det mesta gick det okej men vi måste jobba på HUR vi ska få Midas att jobba utan att nypas. Jag ska nog hitta nyckeln till det hoppas jag ;)

Efter en god natts sömn (vi somnade före midnatt för ovanlighetens skull) klev vi upp TIDIGT för att åka iväg på agilitytävling. Vi kom fram precis när banvandringen skulle vara. Dock var den lite försenad men banvandring blev det. Det kändes som en lätt bana. Var var farorna? Fanns det faror som jag inte såg eller var det en lätt bana? Miqro skötte sig alldeles utmärkt. Jag också, med undantag innan slalomen. Jag hade inte tillräckligt bra koll på var slalomen var så det blev lite konstigt men inga fel. Dock förlorade vi så klart en del tid där. 0 fel men tyvärr för långsamt. Många nollade och vi blev placerade som 8, precis utanför prisplats. Pinnen var cirka tre sekunder bort...

Efter första loppet vilade Miqro lite i Tereses knä:

Sen var det dags för hopplopp nummer 2. Jag blev nästan yr i huvudet när jag gick banvandringen men den här banan kändes inte heller speciellt svår. Det var den inte heller och vi nollade igen. Den här gången fixade vi slalomingången bättre och jag kan inte direkt se några fel. Självklart kan vi bli snabbare men det räckte i alla fall till klassens sista pinne, vår första i hoppklass :D SÅ himla nöjd!!
  


Sista loppet för idag var agilityloppet. Det kändes inte heller så svårt och jag tänkte att bara jag nollar så kan det nog bli en pinne till... Det hade det blivit om jag hade nollat... Tyvärr strulade jag till det i slalomen igen, samtidigt som Miqro återigen funderade över vad det går att göra för tricks med nummerskylten vid slalomen... eller nåt... Står den för nära blir han nästan alltid distraherad av den. När jag dessutom kände mig lite trött och borta så blev det inte så bra. Vi fick en vägran på slalomen och sen en vägran på hoppet efter och sen en disk på samma hopp... Sen fick vi ordning på grejerna och gjorde ett bra lopp förutom just det där hindret och slalomen. Jag är nöjd och mycket nöjd med dagen som helhet. Duktig vovve och helt okej matte.

Tack Terese Sliwon för trevligt sällskap och hjälp med filmning!!

Vi stannade kvar en stund och tittade på lite largehundar innan vi åkte till Terese där jag lämnade Midas och Mille i bilen och tog med mig Terese, Demo och Miqro in. Jag hämtade mat till Midas och sen åkte jag mot Uppsala med Mille och Midas. Vi gick en liten rastningsrunda innan vi gick in och åt mat och vilade oss. Midas tycker att det är jättekonstigt att vara hos mig utan matte men det blir nog bättre imorgon. Den här veckan ska vi försöka träna en massa agility, Midas och jag. Vi ska nämligen tävla i blåbärsklass i början på oktober... Det blir spännande... Inte helt lätt att köra en stor hund när man är van med en liten Miqro men det kan ju vara kul att testa :)

Avslutningsvis en lite rolig lapp som satt på en ring med koppel till försäljning:

12 mm känns inte som extra långa för mig ;)
Tack för idag!

1 kommentar: