torsdag 2 januari 2014

Gott nytt år...

Visst är det fint med fyrverkerier!? Det tycker jag. Stora och fina ska de vara. Kolla här vad vackert, men läs vidare under bilderna...
Ja, jag tycker att det är fantastiskt fint med fyrverkerier men de ska komma vid tolvslaget på nyårsafton. Ju fler som fyrar av samtidigt desto vackrare blir det. Tänk om folk kunde förstå att det är finast så istället för att hålla på och fyra av små fjuttiga fyrverkerier, smällare och annat otyg långt innan nyårsafton och långt efter. DET gillar inte jag! 

Jag brukar sällan lägga mig i "heta" diskussioner som går runt på nätet men här tänker faktiskt till och med jag säga min åsikt. Jag har flera goda vänner och ännu fler bekanta som har skotträdda hundar. Mina hundar bryr sig varken om smällare eller fyrverkerier och jag hoppas för allt i världen att det fortsätter att vara så. Jag vill inte att de ska bli skrämda och få men för livet för att några hänsynslösa människor ska "ha lite kul". Det var så det gick för Midas nämligen. Han var inte skottberörd förrän några hänsynslösa människor kastade smällare på honom.

Jag och mina hundar har firat in det nya året hos Terese, Midas och Demo. När vi kom hem idag var mina hundar HELT slut! De har sovit och sovit och sovit. Som sagt, de är inte ett dugg berörda av smällare och fyrverkerier men dygnen i Sundbyberg tog hårt på dem ändå. Orsaken till det är att de känt av Midas skotträdsla. Midas är så rädd att han fick Stesolid för att klara nyårsnatten något så när. Dessa tabletter gjorde att Midas inte alls var sig lik, vilket mina grabbar kände direkt. Jag vet att Miqro är känslig för hur andra mår men tydligen är Mille känsligare än jag tror också. Han var jätteorolig när vi var borta, gnällde och rantade omkring vilket han inte alls brukar göra på det här sättet.

Vi började nyårsaftonen med en skogspromenad eftersom vi tänkte att Midas skulle få gå lite innan det började smälla allt för mycket och på ett ställe där det inte skulle smälla... Vi hade inte gått långt förrän det började smälla även där och Midas blev rädd. Han kunde inte koppla av trots att vi försökte på alla möjliga sätt. De andra hundarna blev dock glada av att få springa av sig lite och alla passade på att posera för några bilder i mörkret:
Det var bara att åka hem och ge Midas starka tabletter. Han tyckte nog att det var obehagligt för han var inte alls sig lik efter tabletterna och blev väldigt kinkig och vinglig. Både Terese och jag satte oss på golvet med Midas för att lugna honom och vi satt där länge medan de andra hundarna funderade över vad som hände med Midas. Det märktes tydligt att alla var fundersamma. 

Midas fick ömsom vara där vi var och ömsom instängd i badrummet där han inte hörde lika mycket utifrån och där han också har sin trygga plats. Det var svårt att veta vad som var bäst för honom så han fick varva lite. Att han var väldigt berörd av smällandet är det dock inget tvivel om alls. Det såg både vi människor och alla hundarna.


Visst blev det en helt okej nyårsafton för mig och Terese. Vi åt god mat (tack Amanda för receptet!)

Efterrätt, så klart med bubbel till

Vi festade till med hummer, ben från kungskrabba och räkor och drack bubbel till. Jag hade varken ätit hummer eller krabba förut. Hummer var godare än krabban måste jag säga...

Vi chillade inne, gick ut på tolvslaget och skålade, tittade på fyrverkerier och önskade tillsammans att 2014 ska bli ett bra år. Dock låg hela tiden Midas mående över oss alla och gjorde stämningen något mer dämpad än den borde.

Efter tolvslaget (en bra stund efter) började smällandet och fyrverkerierna lugna ner sig och hundarna kunde äntligen slappna av:Jag har aldrig varit så engagerad i det här med skotträdda hundar och fyrverkerier men efter att ha tillbringat flera nyårsskiften med skotträdda hundar kan jag inte låta bli att bli berörd. Det är så onödigt. Som sagt, fyrverkerier är fint men håll det till tolvslaget så att hundar kan hålla sig inne utan att behöva få men för livet om det råkar smälla när de är ute och rastar sig. Och framförallt, smäll ALDRIG smällare i närheten av hundar eller andra djur!!

Med detta vill jag önska alla vänner ett riktigt GOTT NYTT ÅR och hoppas att 2014 har massa skojigheter att bjuda på!!

Divan Miqro leker transa med Tereses gardin på självaste nyårsafton... Hur ska 2014 bli för oss kan man undra...? 2 kommentarer:

  1. Jag har själv haft turen att ha icke smällar-rädda hundar (och även siameserna). Tror faktiskt att det lärt av varandra. Andra amrisen (första kände aldrig andra) lärde nog av mammas andra tax och sedan har det liksom förts vidare.
    Fyrverkerier är oerhört vackert! Men då ska det skötas av proffs och vara "mäktigt mycket" under säg 10-15 minuter. Tycker man kunde ha förbjudit ALL försäljning till vanliga privatpersoner. Då skulle vi slippa både rädsla och skador.
    Lilla transan får väl sikta på regnbåsveckan ;) Sötis!

    SvaraRadera
  2. Har haft 2 riktigt skotträdda hundar. Och när det då håller på 14 dagar före o 14 dagar efter nyår o påsk kan man ju inte skydda hunden. En skotträdd hund genomgår ett helvete. Tack o lov är inte våran nuvarande hund rädd inte än i alla fall. Gott Nytt År!

    SvaraRadera