onsdag 30 juli 2014

Semester

Igår kväll kom vi hem efter sommarens första långa semester. Vi har bott på landet i lite över en vecka, tagit hand om mammas och pappas hundar och haft det bra. Vi har varit ute mycket, tränat när andan fallit på men mest har vi bara njutit av friheten att kunna vara ute så mycket vi vill, gå ut och in som vi vill och inte vara beroende av koppel alls :) Det har varit helt underbart härligt och som vanligt tänkte jag redovisa vår semester i bilder men den här gången blir det även en hel del filmer. 

Två dagar var vi och hälsade på mormor och morfar. Ena dagen var det så varmt så varmt. Miqro var helt utslagen och rörde sig inte många meter. Även Myzaq var slö men på sin egen nivå och alltså inte lika utslagen som Miqro ;)

När vi är borta äter hundarna sin mat ur decilitermått. När Miqro ätit klart kommer han med sitt decilitermått till mig för att visa att han är klar och för att få en extra matbit för besväret. Min gissning är att Myzaq sett vad Miqro gör men inte riktigt förstått anledningen, så han hittade på ett eget sätt att äta. Han har lite blandad sort på sin mat och vissa sorter är godare än andra. När decilitermåttet är fullt är det svårt att välja ut "rätt" bitar. Här är Myzaqs lösning på det problemet:

Och här har Myzaq ätit färdigt, tycker han själv...

Mat en av dagarna; lunch à la pappa, pytt i panna och knäckemacka :)

Varmt även för en liten soldyrkare...

Kungen har intagit sin tron...

En av mornarna blev mitt te svart? Har ingen aning om varför?

Så här ska det se ut egentligen...

Även gråhundarna fick vara med på gården när brorsan och hans tjej kom på besök. Wille, som inte är van att ha leksaker, tyckte att det var jättekul med leksaker som piper och han skulle ha alla tre leksakerna som var ute, det räckte inte med en även om han hade den här som favorit ett bra tag...
Nisse tar det lugnt i skuggan medan Wille busar

Naturligtvis har vi tränat en hel del agility nu när vi har massa hinder och allt. Miqro har mest tränat på slalom men även lite kombinationer och handling. Vi har kommit så långt att slalom är jättekul nu så det är ju bra :)
Myzaq har inte direkt tränat agility förut men han har lärt sig jättemycket. Springer obehindrat genom tunnlar (även en tunnel med lite släp), hoppar över hinder, följer mig mycket bättre än jag drömt om och har lärt sig början på slalom. Han är så otroligt lättlärd och så rolig att jobba med!Om ni trodde att vi kunde hålla oss ifrån att trixa så trodde ni fel så klart. Vi har trixat mer än vi tränat agility. Miqro har lärt sig att rulla flera varv efter varandra. Tidigare har han rullat ett varv. Från början var det från stående till stående men på sista tiden har han mest rullat från liggande (dock till stående) så det blev lite nytt med flera varv efter varandra. Sen har han också lärt sig att backa upp mot mina ben så han står med bakbenen på mig och frambenen i marken. Förutom det har vi finslipat på lite tricks vi redan kan.

Myzaqs repertoar av tricks ökar hela tiden. Hans "Är du farlig?" börjar bli riktigt befäst. Det nyaste bland hans trick har vi lärt oss på ett par dagar på landet och jag vågar säga att han kan det nu. Det är "Pang!" och han dör rätt dramatiskt emellanåt, även om han ibland är lite farlig och har lite dödsryckningar innan han dör. Andra gånger är han odödlig ♥

Inte ens gråhundarna har undgått trickträningen. Nisse kan sitta fint om man lockar upp honom men han orkar inte så många gånger innan han ger upp och går och lägger sig istället. Wille däremot tycker att det är roligt att arbeta så han kämpar glatt på och har lärt sig vacker tass och nästan att sitta fint. Nu viftar han med högertassen till höger och vänster :)

Vi har varit och badat. Tyvärr hade vi inga badkläder med oss så det fick räcka med att hundarna badade, och så våra fötter och ben. Miqro simmar utan problem och tycker nog att det är rätt skönt att svalka sig lite nuförtiden. Myzaq däremot har världens elakaste matte. Hon bär ut honom i vattnet trots att han tydligt visar att han inte vill. Sen släpper hon ner honom så att han plaskande måste ta sig i land på egen hand. En gång fick han till och med ha koppel på sig och när matte stod en bit ut i vattnet och släppte ner honom kunde han inte simma hela vägen till land utan blev tvungen att stanna i vattnet. FY vilken elak matte hon är!!

När den där elaka matten varit framme med vattenslangen och spolat kallvatten på hundarna måste Myzaq springa så han blir varm igen. Då kan det se ut så här:

Slutligen kommer en liten film från början av juli när Demo bodde hos oss och vi fick besök av Mille. Den är sammanställd nu och kommer därför i det här inlägget:

Och så två bilder som Ola tagit på underbara Curre
Goskatt ibland eller är det här också "Sova med fienden"?

Curre fixade ett vindskydd för att slippa blåsten från balkongen...

Nu väntar ytterligare några dagar där vi gör lite som vi vill. Vi njuter av semestern, tar det lugnt och gör det som faller oss in. I Miqros fall handlar det mest om träning och han tjatar på mig flera gånger om dagen om att vi ska träna. Myzaq vill gärna gosa men tackar heller inte nej till träning. Jag tycker också att det är roligt att träna med hundarna men inte hela tiden.... Vi får väl se vem som får bestämma för det mesta ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar